Odebírejte newsletter

Již tradičně jsme se zúčastnili Letní školy Wiki(Skript)

Tradiční soustředění WikiSkripta komunity v Dobronicích je určeno pro všechny, kdo chtějí přispívat k tvorbě otevřených výukových materiálů, učit se nové věci, a také se protáhnout při sportu. Kurz vedou zkušení lektoři převážně z řad správců a administrátorů WikiSkript – čtvrtého největšího medicínského wikiprojektu na světě!

Základem letní školy jsou neformální workshopy a společná týmová práce na výukových materiálech. Účastníci se naučí komunikačním dovednostem potřebným pro rozvoj WikiSkript.

I tento rok na místě nemohl chybět ani spolek Wikimedia ČR. Každý rok tak může probíhat výměna zkušeností z tvorby Wiki-bázových projektů a práce se studenty na těchto typech aktivit.

Wikimedia ČR tento rok zastupoval wikipedista a lektor Jan Myšák, který na místě vedl dvě aktivity – teoretický Úvod do Wikidat a následný Wikidata workshop. Na místě dokonce byli i doktoři Štuka a Vejražka, kteří u zrodu Wikidat stáli a o toto téma se dlouhodobě zajímají. Aktivity byly primárně zaměřeny na přínos Wikidat pro WikiSkripta a naopak, včetně možnosti propojení těchto dvou projektů, jak je tomu již nyní s Wikimedia Commons.

Komunitě WikiSkript moc děkujeme za dlouhodobou spolupráci a již nyní se nemůžeme dočkat příštího roku, kdy naše spolupráce znovu o rok vyspěje!

 

Zobrazit všechny novinky