Odebírejte newsletter

Hnutí Wikimedia na summitu budoucnosti OSN

Ve dnech 20 – 23. září bude hnutí Wikimedia demonstrovat svou sílu na zasedání Organizace spojených národů v New Yorku.

Našim hlavním cílem je udržet internet otevřený, respektující lidská práva a chránící komunitně řízené online prostory. Wikimedia se pokusí přispět k tomuto cíli zapojením do finální fáze implementace Globálního digitálního paktu. Členské státy OSN budou o znění tohoto dokumentu hlasovat v rámci tzv. Summitu budoucnosti, který proběhne ve dnech 22. – 23. září.

V rámci tzv. Action days, které summitu předchází, bude Nadace Wikimedia hostovat seminář, v jehož rámci bude diskutována role tzv. veřejných digitálních statků, mezi které patří i Wikipedie. Mezi partnery semináře patří i Wikimedia Česká republika.

Tento seminář proběhne dne 21. září v 11:15 – 12:30 místního času (17:15 CET). Fakt, že je tato událost oficiální událostí celého summitu, lze považovat za velký úspěch. Záštitu nad akcí převzala zastoupení Německa, Mexika a Polska při OSN, Kancelář zástupce tajemníka OSN pro technologie, společně s organizacemi Access Now, TUM Think Tank, Network of Centers, Wikimedia Deutschland, Wikimedia Česká republika, Wikimedia Polska, Wikimedia UK, a Wikimedia Europe

Seminář můžete online sledovat dne 21. září v 17:15 na tomto odkazu.

 

Zobrazit všechny novinky